testimonials  
  menu  
 

Testimonials

Ingrid Eggen-Spronck, Maastricht (Docent Bonnefantencollege)

IngridSinds 2010 ben ik een actief lid van de Groote Sociëteit. De reden daarvoor is dat ik bij de Groote Sociëteit op een ongedwongen wijze mensen ontmoet, in een stijlvolle ambiance van een prachtig gebouw met een rijke historie.

De Groote Sociëteit bouwt aan de toekomst van haar verleden. Het ontmoeten van mensen, die gaandeweg je vrienden worden, staat voorop. Er is altijd een goed gesprek over diverse onderwerpen, vanuit de ervaring en levenswijsheid van eenieder, vaak vanuit de diverse beroepsgroepen die in de Groote Sociëteit verenigd zijn. Ik zelf ben werkzaam in het voortgezet onderwijs en vind het bijzonder om ook buiten mijn eigen beroepsgroep mensen te ontmoeten. Het verrijkt je, en verbreedt je horizon. Daarbij heerst er altijd een gezellige sfeer, mede door een immer zeer stijlvolle aankleding die past bij het seizoen, en met een hapje en drankje van goede kwaliteit.

Mijn echtgenoot en ik zijn geboren Maastrichtenaren en hebben veelvuldig deelgenomen aan de vele activiteiten die de stad Maastricht biedt. De Groote Sociëteit neemt daarin een bijzondere plaats in, om ook vanuit een soort thuishaven met je vrienden erop uit te trekken. Wij slaan zelden een activiteit over. Ook de diverse buitenactiviteiten zijn de moeite waard. Het is altijd weer een mooie belevenis waarin naast de attractie de gezelligheid niet ontbreekt. Bijzonder om te noemen zijn de viering van het 250-jarig jubileum op buitengoed Slavante in de (kleding)stijl van weleer, en een tweejarig terugkerend evenement met de Maastrichtse jeugd in de Bonbonnière; beide gebouwen in het verleden al verbonden met de vereniging. Zo bouwen we samen met veel plezier aan die toekomst van het verleden van de Groote Sociëteit.

 
 
 
 

Monique Pfeil-Sandhovel, Maastricht (Juridisch secretaresse)

MoniqueNa 21 jaar lidmaatschap ga ik nog steeds met veel plezier naar de Groote Sociëteit voor de gezellige diners, activiteiten en vooral voor de warme vriendschappen. Ik ben er trots op lid te mogen zijn van deze vereniging, gehuisvest in een prachtige ambiance: een prominent monument.